Kedves Látogatóink!

A magangyogytornaszok.hu oldal célja, hogy a betegek célirányosan meg tudják találni a nekik megfelelő gyógytornászt, az Ország bármely területén, legyen szó többek közt hagyományos gyógytornáról, McKenzie terápáról, Kinezio tape kezelésről, Schroth és Fascia Terápiáról.
Összegyűjti azon jelenleg is aktívan dolgozó gyógytornászokat, akik magánbetegek ellátásával (is) foglalkoznak: rendelőben és/vagy házhoz járással, akár Egészségpénztári szerződéssel.
Jó böngészést és egészséget kívánok: Szabó Tünde (adminisztrátor)

Kóczián - Szegedi Nóra

Kóczián - Szegedi Nóra XVIII.kerület
+3630-382-0975

Magamról

 

Kóczián- Szegedi Nóra vagyok, gyógytornász. 2011-ben végeztem a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Karán. 2011 szeptembertől a Nyíregyházán, a Jósa András Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályán dolgoztam, majd Tokajban, a Dombi Sámuel Kistérségi Egészségfejlesztő Központ gyógytornászaként vettem részt a járóbeteg szakellátás teamjében. A Jahn Ferenc Délpesti Kórház Csepeli telephelyén a II. Krónikus Belgyógyászati osztályon elsajátítottam az idős betegek fizioterápiás kezelési lehetőségeit. A Szilárd Segítség Otthonápolási Szolgálatnál megismerkedtem az otthoni gyógytorna kivitelezésének lehetőségeivel.

Jelenleg egyéni vállalkozóként működöm. Bármilyen mozgásszervi megbetegedés kezelését vállalom, a fizioterápia eszközeivel, a beteg otthonában, igény szerinti rendszerességgel.

 

A következő bántalmak esetén várom a jelentkezését:

Tartási rendellenesség

A helytelen testtartás következtében kialakuló elváltozások összessége. Jellemzően a vállövi, nyaki-, háti-, és ágyéki gerinc izomtónusának korrekciójával helyreállítható, ezáltal megelőzhető számos ortopédiai és reumatológiai elváltozás. Gerincsérv nyaki és ágyéki szakaszon A csigolyák porckorong deformitásának speciális kezelése McKenzie módszerrel. A terápiát kiegészítem erősítő- nyújtó- mobilizáló gerinctornával is, mellyel a korrigált porckorongot stabilizálni lehet. Rheumás megbetegedések bármelyik ízület érintettségében Rheumatoid arthritis, SPA, fibromyalgia, krónikus stressz-szindróma következtében kialakuló mozgásszervi elváltozások kezelése speciális gyakorlatokkal, életmódbeli tanácsok kíséretében. Ízületi kopásos megbetegedések Az ízületek egyoldalú terhelése a kor előrehaladtával nagy valószínűséggel előidézi a kopásos folyamatokat. Az ízületi arthrosis jellemzője a fájdalom, mozgásbeszűkülés, mozgásra adott crepitáló (recsegő) hang, az ízületi rés beszűkülése, meszesedés, csőrképződés az ízületet alkotó csontokon, az ízületi folyadék mennyiségének csökkenése. Megfelelő tornagyakorlatokkal a folyamat megelőzhető, lassítható, megszüntethető.

Idegrendszeri sérülések

(idegszálszakadás, stroke, Parkinson -kór, Sclerosis Multiplex, időskori demencia) A központi- és a perifériás idegrendszer sérüléseinek ellátása a fizioterápia eszközeivel.

Traumás sérülések

(Törések, ficamok, zúzódások) Baleset utáni sérülések kezelése történik a gyógyulás szakaszainak figyelembe vételével, a gyógytorna megfelelő eszköztárát alkalmazva, funkcionális gyakorlatokkal fokozatosan kondicionálom az érintett testrészt. Kinesio tape alkalmazásával a gyógyulás gyorsítható.

Érrendszeri panaszok

(érszűkület, vénatágulat) Az artériás és a vénás érhálózat defektusainak kezelése speciális értornával, szükség esetén fásli felhelyezéssel történik. Kinesio tape alkalmazásával a nyirokkeringésre is pozitívan hatunk. Hatékonyan kezelhető ezáltal a hideg, fehér, érszűkületes, illetve a bedagadásra hajlamos nehéz láb érzete, problémája. Inkontinencia Bizonyos nőgyógyászati problémák esetén (vizelettartási probléma, méhsüllyedés, gátizom renyheség) speciális gátizom erősítő tornával javítható a meglévő diszfunkció. Csontritkulás Osteoporosis esetén bizonyos csontok denzitása (csonttartalma, sűrűsége) csökken, terhelhetőségük romlik. Speciális tornával közvetve hathatunk a csontok élettani funkcióira, miközben izmokat erősítünk, nyújtunk, állóképességet javítunk. A torna közben mindig gondosan megválasztjuk a helyes pozíciót, elkerülve ezzel a lehetséges sérüléseket.

Csípő, és térdízületi protézis beültetése utáni rehabilitáció

A kórházi időszakot követően nagyon fontos a korai mobilizáció, ezen múlhat a teljes mozgásterjedelem visszanyerése a protetizált ízületben. A fájdalom csökkentése, az izomerő és a mozgásterjedelem maximalizálása, a terhelhetőség fokozása, a funkcionalitás visszanyerése képezik a terápiás tervet. Izomtónus eloszlási zavarok Tartási rendellenesség, gerincferdülés, végtaghossz különbség, kezeletlen ortopédiai, reumatológiai elváltozás, központi idegrendszeri érintettség miatt alakulhat ki. A gyengülésre hajlamos izmok erősítése, az erősödésre hajlamos izmok nyújtása a fő feladatunk. Emellett speciális funkcionális gyakorlatokat is végzünk, hogy a tónusösszerendezést folyamatos mozgás mellett is kivitelezhessük. Gerincferdülés, boltozatsüllyedés (0- 18 évig) A gerinc oldalirányú görbületeinek korrekciója történik speciális asszimetrikus gyakorlatok végzésével. Boltozatsüllyedés esetén a láb hosszanti-és haránt boltozatát emeljük lábtorna, fizioterápiás eszközök alkalmazásával.

Születési fejlődési rendellenességek

Megkésett mozgásfejlődés, hypotonia, torticollis (ferde nyaktartás), donga láb, izomtónus eloszlási zavar esetén Katona-módszerrel, illetve meghatározott korrekciós fogásokkal javíthatunk a kialakult problémán. Gondos betanítást követően a szülő otthon is képessé válik a baba tornáztatására.

Elsajátított módszereim: McKenzie A, B Kinesio Tape haladó technikái Gátizom tréning Bemer terápia Fascia tréning Flossing FDM

Számomra a mozgásszervi rehabilitáció egy olyan kihívást jelent, melynek megvalósításával bizonyíthatom a szakma hasznosságát. Ha felkeltettem érdeklődését, hívjon bizalommal a 06303820975ös telefonszámon, vagy küldjön emailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. “Ha nem repülhetsz, fuss! Ha nem futhatsz, menj! Ha nem mehetsz, csússz! De bárhogy is legyen: mozogj!” (Ifjabb dr. Martin Luther King)

Bővebb információ/Elérhetőség:

Tevékenységi helyek: Budapest XVII. kerület, XVIII. kerület, IXI. kerület, XX. kerület, XXI. kerület, XXIII. kerület, Gyál, Vecsés
Telefonszám: 0630-382-0975
E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Webcím: https://otthonigyogytorna.com